Selecteer een pagina

Sssst … Wij lezen!
Studenten over leesbevordering

De hoofdpijn wordt door de neuroloog opnieuw nauwkeurig uitgevraagd. Hoe lang bestaat de hoofdpijn, waar zit de hoofdpijn precies, hoe erg en hoe vaak? Heeft de patiënt een of meerdere soorten hoofdpijn? Heeft iemand vermoedelijk migraine, dan toont Patricia een kaartje van de fasen van migraine en mogelijke triggers.

Introductie

De vrees dat allerlei handige producten nu van de markt verdwijnen wilde eurocommissaris Frans Timmermans graag wegnemen, maandag bij de presentatie in Brussel, van plannen om de verspreiding van plastic in de oceanen tegen te gaan. “Mensen kunnen gewoon blijven picknicken, hun oren schoonmaken, of andere dingen doen waar ze wattenstaafjes voor gebruiken”, aldus de vicevoorzitter van de Europese Commissie. Maar als het aan ‘Brussel’ ligt worden er wel stevige maatregelen genomen. “Als we zo doorgaan zit er in 2050 meer plastic in de zee dan vis”, zei Timmermans.

  Ik had het gevoel dat we met z’n allen samenwerkten. Dat anderen hebben voortgebouwd op mijn onderzoek, maakt me trots.

Deze oefening heeft ook een educatieve functie voor de patiënten die hun hoofdpijn of migraine nog niet helemaal (her)kennen. Bij de intake hoort verder een lichamelijk onderzoek, bloeddruk, lengte en gewicht worden gemeten en de reflexen getest. In de kennismaking vraagt ze de patiënt of ze iets heel naars hebben meegemaakt of dat er andere gebeurtenissen van invloed zijn geweest op hun gezondheid of gemoed.

In de kennismaking vraagt ze de patiënt of ze iets heel naars hebben meegemaakt of dat er andere gebeurtenissen van invloed zijn geweest op hun gezondheid of gemoed. Deze oefening heeft ook een educatieve functie voor de patiënten die hun hoofdpijn of migraine nog niet helemaal (her)kennen. Bij de intake hoort verder een lichamelijk onderzoek, bloeddruk, lengte en gewicht worden gemeten en de reflexen getest.